نور به تمام المان های موجود در فضا معنا میدهد و به دکوراسیون داخلی هویت میبخشد. آشپزخانه از بخش های مهم خانه و نورپردازی مناسب در آن کاملا ضروری است.
با اینکه هر بخش از خانه اهمیت خاص خود را دارد اما آشپزخانه قلب خانه است. از این مکان برای پخت و پز، آشپزی و صرف غذا استفاده میشود. بنابراین توجه به نورپردازی اهمیت ویژه ای دارد. در این بخش از مجله دلتا نکات نورپردازی در آشپزخانه را بررسی میکنیم.
نورپردازی در آشپزخانه
به غیر از لوستر و چراغ آویزهای گران قیمت لوازم دیگری برای تامین نور کافی وجود دارند. نورپردازی انواع مختلفی دارد؛ نورپردازی عمومی، وظیفه ای و تاکیدی.
نورپردازی عمومی
در بخش هایی از آشپزخانه که فعالیت بیشتری صورت میگیرد و برای انجام کار نیاز به نور کافی وجود دارد، مانند سینک، روی گاز و کانتر آشپزخانه از نورپردازی عمومی استفاده میشود. لوستر و چراغ آویز های دکوراتیو به حصول نور عمومی کمک میکنند. لوستر ها انواع مختلفی دارند و با تنظیم ارتفاع سیم میتوانید میز کار و محیط را به خوبی نوردهی کنید.
نور تاکیدی و وظیفه ای
این دو نوع نورپردازی، کمتر در آشپزخانه به کار میروند و بیشتر جنبه تزیینی دارند. روی هود و داخل کابینت های شیشه ای از نورهای تاکیدی یا وظیفه ای استفاده میشود.
نورپردازی در آشپرخانه به صورت مخفی
در سبک های مدرن، نورپردازی در آشپزخانه به صورت مستقیم، جای خود را به نور مخفی داده است. منبع این نور در معرض دید قرار ندارد و فقط پرتوهای بازتاب شده آن به چشم میرسد. لوازم نورپردازی داخل فرو رفتگی های دیوار و کابینت کار میشوند و کمتر در معرض آلودگی های چرب و رطوبت قرار دارند. این نور به سمت بالا یا پایین تابیده میشود و فضا را با حالتی نرم و لطیف روشن میکند. روشن کردن گوشه های تاریک با ایجاد خطای دید، باعث بزرگ تر دیده شدن هر فضایی میشود. بنابراین در دکوراسیون داخلی همیشه توصیه میشود زیر میز، مبل و زوایای تاریک را روشن کنید. از نور مخفی در قسمت های زیرین کابینت ها استفاده کنید تا فضایی دلباز داشته باشید.
کابینت آشپزخانه
در سال های اخیر استفاده از نورهای مصنوعی به شکل نوار ال ای دی، درون کابینت افزایش یافته است و باعث بهتر دیده شدن داخل کابینت، کشو و نمای آشپزخانه خواهد شد. بخش اعظم فضای آشپزخانه توسط کابینت پوشانده میشود. از همین رو نورپردازی این عنصر تاثیر به سزایی در برجسته تر دیده شدن و بهتر دیده شدن رنگ دارد.
کانتر
برای خرد کردن مواد غذایی و سایر کارها، کانتر به عنوان میز کار استفاده میشود. بنابراین برای جلوگیری از خستگی چشم و هم چنین زیبایی نما، چراغ آویز های بلند را بالای کانتر نصب میکنند. بهتر است نور های متمرکز و کانونی در این قسمت به کار نرود. لامپ هایی که نور را بازتاب میدهند، مانند هالوژن، انتخاب مناسب تری هستند. علاوه بر روشن شدن فضای کار، نورپردازی در آشپزخانه با استفاده از هالوژن سقف را بلندتر نشان میدهد.
نقش سنگ بر نورپردازی در آشپزخانه
استفاده از کاشی بین کابینتی به رنگ روشن و جنس براق، کفپوش های سرامیکی و سنگی نیز به بازتاب نور و روشن شدن فضا کمک میکند.
پنجره
از پنجره ها که راه هدایت نور خورشید به داخل خانه هستند غافل نشوید. پنجره ها را با پرده های ضخیم نپوشانید و اجازه دهید نور خورشید به درون راه پیدا کند. علاوه بر روشنایی فضای داخل، در مصرف انرژی نیز صرفه جویی میشود.
سقف
وجود نورهای مصنوعی به صورت توکار روی سقف، باعث بزرگتر دیده شدن فضا و درخشندگی محیط میشود. از نوار های ال ای دی منعطف در سقف استفاده کنید و آن را در جهت دلخواه شکل دهید.
نورپردازی در آشپزخانه و تعادل دمای بصری
برای تعادل دمای بصری آشپزخانه و داشتن تعادل در دکوراسیون داخلی، میتوانید با توجه به رنگ کابینت از نورهای گرم یا سرد استفاده کنید. برای مثال اگر کابینت هایی به رنگ سفید دارید، نورهای زرد و خورشیدی را به کار ببرید تا گرما را به قلب خانه بیاورید و فضایی بزرگ تر داشته باشید. چنانچه از فضای صمیمانه در آشپزخانه راضی هستید، بهتر است از تلفیق نورهای سفید و زرد استفاده کنید.
امیدواریم موارد گفته شده مفید بوده باشد. در بخش های آینده، نورپردازی در آشپزخانه به سبک های مختلف را بررسی خواهیم پرداخت. بخش دکوراسیون مجله دلتا را همراهی کنید.
همچنین بخوانید:
کابینت آشپزخانه های گلاس ؛ براق و چشم نواز!
دکوراسیون پارکینگ با ترفندهایی ساده
:: برچسبها:
دکوراسیون آشپزخانه ,
دکوراسیون داخلی ,
دیزاین ,
مجله دلتا ,
:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0